Nutukimas tapo tikra šiuolaikinės civilizacijos nelaime. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, 2015 m. antsvorio turinčių suaugusiųjų skaičius gali pasiekti 2,3 mlrd. Tai labai didelis skaičius, atsižvelgiant į įvairius sunkumus, kuriuos gali sukelti antsvoris.
Tyrimo tikslas – patvirtinti maisto pakaitalų, kuriuose daug baltymų, efektyvumą mažinant svorį ir palaikant optimalų kūno svorį. Vadovė – Marion Flechtner-Mors, profesorė, dietologijos klausimų specialistė, Ulmo universiteto (Vokietija) mitybos srities klinikinių tyrimų skyriaus ir kovos su nutukimu tyrėjų grupės vadovė, Herbalife Nutrition mokslinės konsultacinės tarybos narė.Tyrimas truko metus, jame dalyvavo 110 antsvorio turinčių žmonių. Tyrimo dalyviai buvo padalyti į dvi grupes. Per pirmuosius tris mėnesius – aktyvaus svorio mažinimo etapą – pirmosios grupės dalyviai kasdien du dienos valgymus turėjo pakeisti baltyminiu kokteiliu Formula 1, papildytu baltyminiu mišiniu Formula 3. Antroji žmonių grupė maitinosi įprastu maistu, kuriame buvo standartinis kiekis baltymų. Per kitus devynis mėnesius – svorio išlaikymo etapą – abiejų grupių dalyviai vieną dienos valgymą turėjo pakeisti baltyminiu kokteiliu Formula 1, nors ir toliau vartojo skirtingą baltymų kiekį – tokį, koks jiems buvo paskirtas atliekant eksperimentą.
Tyrimo rezultatas – svorio numetė visi dalyviai, visgi tos grupės, kuri vartojo daugiau baltymų, dalyviai svorio numetė gerokai daugiau nei kiti (vidutiniškai 12 kg, palyginti su 7 kg). Be to, jie neteko daugiau riebalų, todėl jų kūno svoris priartėjo prie normalaus.
Tyrėjai įrodė, kad, palyginti su įprastu maistu, kuriame baltymų kiekis yra standartinis, vartojant maisto pakaitalus, kuriuose daug baltymų, pasiekiama pastebimai geresnių rezultatų tiek lieknėjant, tiek palaikant optimalų kūno svorį. Be to, kai metant svorį vartojama daugiau baltymų, lieknėjama deginant riebalus, o ne eikvojant raumenų masę.
Marion Flechtner-Mors: „Žinojome, kad abiejų grupių dalyviai galės numesti svorio, bet per eksperimentą nustatėme, kad vartojant daugiau baltymų svoris sumažėja labiau.“